Testmozgás fontossága

FortiFit Active Übungen

Mit tehetek azért, hogy aktív maradjak?

Rendszeres tornával és erőedzéssel növelheti izmainak erejét. Ahhoz tehát, hogy megőrizze, illetve visszanyerje erejét és mozgásképességét, a megfelelő táplálkozás mellett érdemes bevezetni a négány egyszerű gyakorlatból álló rendszeres napi tornát is. Fontos azonban, hogy a tornagyakorlatok az Ön igényeihez igazodjanak, hogy a lehető legtovább megőrizhesse mozgásképességét.

Mielőtt elkezdené a rendszeres tornát, feltétlenül kérje ki orvosa véleményét!

Fontos, hogy a torna olyan gyakorlatokat tartalmazzon, amelyek a mozgásképességért felelős területek, vagyis a láb, a csípő, a törzs, a vállak és a karok edzését célozzák. Eljárhat tornázni egy csoportba is, de a gyakorlatok igen gyakran úgy vannak összeállítva, hogy otthon is el tudja végezni azokat, álló vagy ülő helyzetben - az Ön mozgásképességétől függően.

Kérdezze meg orvosát, tud-e ajánlani ilyen jellegű csoportos tornát az Ön lakóhelyéhez közel, vagy tájékozódjon az interneten. Ha elkezd tornázni, meglátja, hogy rövidesen egyre könnyebben végzi majd a gyakorlatokat és hamarosan a mindennapok megszokott részévé válnak.

További tartalmak: